Twee strafschoppen bepalend in bekerduel tussen M.S.V.'71 en Naaldwijk

Redactie 16-09-2021
Foto: MSVM.S.V.'71 speelde 1-1 gelijk in de bekerwedstrijd tegen Naaldwijk.

Afgelopen zaterdag eindigde het bekerduel tussen M.S.V.'71 en Naaldwijk onbeslist (1-1). Twee strafschoppen waren bepalend in deze tweestrijd tussen de twee teams die hun eerste bekerwedstrijd hadden gewonnen.

Het eerste wapenfeit kwam van de thuisclub bij een vrije trap van Jack van der Vlugt, nadat spits Christian van der Pol net buiten de zestien onheus was bejegend. Maar de inzet van van der Vlugt vloog rakelings langs de kruising.

Daarna ontspon zich een gelijkopgaande wedstrijd. Bij Naaldwijk werd het spel voornamelijk bepaald door aanvoerder Michiel van den Berg, die als laatste man veel goede passes verzond. Maar na een kwartier leek M.S.V.'71 toch de leiding te nemen. De razendsnelle Kevin Edmilson Santos liet Tim Zwinkels na een geweldig pass van Matthijs Jansen zijn hielen zien, maar hij strandde uiteindelijk op doelman Wubben.

Even later kreeg Naaldwijk een strafschop toen de sterk spelende Ricardo de Jager volgens scheidsrechter Gok een overtreding begin binnen de zestien. De elfmetertrap werd door Michiel van den Berg onberispelijk achter Geert Dobbe geschoten (0-1).

De gastheren leken al vrij snel de opgelopen achterstand te herstellen. Maar de inzet van Joey Frerichs na een vlot lopende aanval met Tom Leinweber en Christian van der Pol belandde snoeihard op de paal. Een teleurstelling voor de thuisploeg. En die werd nog groter toen even later de gevaarlijkste aanvaller van de Maassluizers, Kevin Edmilson Santos met een hamstring blessure naar de kant moest. Zijn vervanger was Adzine Akachar.

Na de pauze duurde het niet lang voordat M.S.V.'71 de stand weer in evenwicht had gebracht, eveneens middels een strafschop. De 11-metertrap van Matthijs Jansen werd in eerste instantie door doelman Wubben gestopt, maar in de rebound gaf Adzine Akachar een assist op Matthijs Jansen, die in 2e instantie wel raak schoot (1-1).

M.S.V.'71 trainer Paul van Loenen kon wel leven met het gelijke spel. "Aan de ene kant ben ik wel tevreden met het resultaat. Want we hadden vandaag veel invallers, die al een wedstrijd in de benen hadden. Ook het feit dat we als 4e klasser weer niet hebben verloren tegen een ploeg uit de 3e klasse vind ik goed. Van de andere kant moet je als je meer dan een half uur tegen 10 man speelt eigenlijk wel winnen."