Marathonmaand en crossseizoen in aantocht

Redactie 23-09-2021
Patrick van der Spek, Peter Fortuin, Eric Klok en Esther van Loenen hebben in estafettevorm de Elfstedentocht gelopen.
Foto: AVW

Het heeft er op moment van schrijven alle schijn van dat de geplande marathons van Leiden, Eindhoven, Amsterdam en Rotterdam doorgang zullen vinden in oktober. Dat is goed nieuws voor hen die al maanden in voorbereiding zijn en graag weer in een echte wedstrijd willen ervaren hoe het is om de klassieke afstand hardlopend te overbruggen.

Dit betekent ook dat op zondag 3 oktober de geplande tweede trainingsloop bij AVW zal worden georganiseerd, drie weken voor de herplande datum van de veertigste marathon van Rotterdam. De start zal zijn om 10.00 uur bij het clubhuis van AVW en zoals gebruikelijk zullen er tempolopers/hazen worden ingezet variƫrend in tempo's van 4.30 tot 6.30 min/km.

Op zondag 17 oktober gaat ook het AVW-crosscircuit weer van start. De voorinschrijving voor deze eerste cross wordt volgend weekend geopend waarbij een maximum aantal deelnemers van 150 geldt. Zoals bekend staan de crossen open voor alle leeftijden en alle niveaus en kan gekozen worden uit 1,2 of 3 rondes van 3 km door het Sterrenbos. De drie andere crossen staan gepland voor 14 november, 5 en 19 december.

Afgelopen week is bij AVW ook de aftrap geweest van de cursus Powerwalken. De komende drie maanden zal de groep op dinsdag- en donderdagavond om 19.30 uur vanaf de kantine vertrekken.

Ook de cursus hardlopen voor beginners/gevorderden gaat deze week start. Net als bij de powerwalkers zijn de trainingsavonden op dinsdag en donderdag (start 19.45u) en dit gaat door tot de Ruitenburg Halve van 16 januari 2022. Inschrijven voor beide cursussen kan nog steeds via onze website avwaterweg.nl.

Bijzondere prestaties

Tenslotte vielen er afgelopen week nog twee bijzondere prestaties te noteren van enkele AVW'ers. Ten eerste liep het viertal Patrick van der Spek, Peter Fortuin, Eric Klok en Esther van Loenen in het weekend van 11 en 12 september in estafettevorm de Elfstedentocht. Net als bij de 'echte' werd gestart bij de Frieslandhal in Leeuwarden en via 11 steden gefinished bij de Bonkevaart in de hoofdstad. Onder prettige weersomstandigheden slaagde het viertal glansrijk in zijn opzet om de 240 km in twee dagen te overbruggen.

Op zaterdag 18 september deed Gerard de Lange in Kopenhagen een poging om de halve marathon onder de 1.18 te lopen. De snelste loper van de vereniging (toch echt al 55) bleek zijn mogelijkheden echter onderschat te hebben en kwam uit op een schitterende tijd van 1,15.14 waarmee hij tevens de snelste man in zijn leeftijdsklasse bleek te zijn bij deze sterk bezette loop.