Excelsior Maassluis pakt ook tegen Quick Boys volle winst in blessuretijd

Redactie 23-09-2021
Foto: Harry NoordhofBram Wennekers schiet de 1-1 achter doelman van der Helm.

Op een goed gevuld sportpark Dijkpolder had Excelsior Maassluis het in de openingsfase van de wedstrijd bijzonder lastig met Quick Boys. De ploeg van trainer Edwin Grünholz had veelvuldig balbezit op de helft van de Tricolores en de thuisploeg had hier nauwelijks tot geen antwoord op.

Het was dan ook niet vreemd te noemen dat binnen tien minuten de bezoekers al op voorsprong kwamen. Een voorzet vanaf de rechterkant kwam bij de tweede paal, waarna Tommy Bekooij simpel kon binnenkoppen: 0-1.

De eerste de beste kans

Pas na bijna een half uur spelen kwam het eerste gevaar van Excelsior Maassluis. De zojuist ingevallen Daan van Delft – hij kwam in de ploeg voor de geblesseerd geraakte Daan Blij – ontving de bal vanuit een ingooi van Calvin Tureaij en had vervolgens een prima actie in huis op de achterlijn. Via een goede combinatie met Redouan Omar Ouali was het uiteindelijk Bram Wennekers die de bal met zijn linkerbeen in het doel krulde: 1-1. De eerste de beste kans was dus direct raak voor de thuisclub!

In de tweede helft bleef Excelsior Maassluis de bovenliggende partij. De formatie van Corneille kwam er zo nu en dan behoorlijk goed uit dankzij prima combinatiespel, maar de echte grote kansen bleven uit. Wel golfde het spel in een hoog tempo op en neer, waardoor het een wedstrijd werd die het aankijken meer dan waard was en tot het eindsignaal spannend bleef.

Een kwartier voor tijd mocht Excelsior Maassluis blij zijn dat Jean-Paul van Leeuwen nog net met een teen redding kon brengen op een schot van Bekooij. De aanvaller kon met een snelle actie zomaar drie spelers van de thuisclub passeren en had de bal voor het intikken. Met een uiterste krachtsinspanning kon de doelman de treffer voorkomen.

Explosie van vreugde

Met het ingaan van de blessuretijd leek de middag in Maassluis afgesloten te worden met een puntendeling. Niets was echter minder waar. De sterk ingevallen Van Delft liet maar weer eens zien een prima versterking te zijn voor Excelsior Maassluis en had wederom een goede actie in huis op de rechterflank. Nadat hij zijn directe tegenstander van zich had afgeschud had hij oog voor de meegelopen Kevin Dercks. De middenvelder punterde vakkundig de bal via de binnenkant van de paal in het doel en zorgde hiermee voor een explosie van vreugde op sportpark Dijkpolder: 2-1. Toen Van Leeuwen na 94 minuten een laatste voorzet van Quick Boys uit de lucht had geplukt zat de wedstrijd erop en kon Excelsior Maassluis drie felbegeerde punten aan haar totaal bijschrijven.

Deze woensdag staat al de volgende wedstrijd van Excelsior Maassluis op het programma. Dan wordt er in het kader van de voorronde van de TOTO KNVB Beker gespeeld tegen OFC. De wedstrijd begint om 20.00 uur en zal worden gespeeld op het complex van OSV in Amsterdam. Zaterdag wordt Jack's League hervat met een uitduel bij Scheveningen. Deze wedstrijd begint om 14.30 uur.