MVC verliest eerst thuiswedstrijd

Redactie 07-10-2021
Foto: MVCAanval van MVC leidde niet tot overwinning.

De eerste thuisspeeldag voor MVC, was met twee puntjes een schamel succes. MVC Heren 2 ging met 0-4 ten onder en heeft na drie wedstrijden nog geen enkel puntje bemachtigd. Na de overwinningsroes van vorige week moest Heren 1 het team van DVO als meerdere erkennen en verloor met 2-3.

Enigszins gehavend wegens materiele pech begon MVC goed aan de eerste set en wist DVO altijd achter zich te houden. Beide teams waren zeer aan elkaar gewaagd maar door sterke servicebeurten en goed verdedigend werk werd de eerste set binnengesleept met 25-22. Het Maassluise team leek vleugels te krijgen en (bijna) alles lukte. Met goede passing, gevarieerd aanvalsspel en hoge servicedruk werd het spel van DVO ontregeld wat ertoe leidde dat ook de tweede set winnend werd afgesloten. Nu met nog duidelijker cijfers: 25-19.

De vooruitzichten waren goed, maar de motor begon te haperen in de derde set. Tot halverwege ging de strijd nog gelijk op maar DVO wist de druk op te voeren bij MVC en wist langzaam de rollen om te draaien. Nu moesten de mannen van Heren 1 de achtervolging inzetten. Een race die bijna nog gewonnen werd maar de tegenstander had het geluk overgenomen waardoor MVC net te kort kwam en alsnog de derde set verloor met 22-25. Met verse rekruten binnen de lijnen werd de vierde set aangevangen. De mannen van MVC waren niet voornemens het op een vijf-setter aan te laten komen maar daar dacht DVO anders over. Ze wisten het MVC onder druk te houden waardoor de vierde set een kopie van de tweede set werd alleen nu in het nadeel van Heren 1. Diverse time-outs en wissels konden het tij niet keren en ook de vierde set moest aan DVO gelaten worden (19-25). De vijfde en laatste set loopt tot 15 punten maar alles wat er ook gedaan werd, MVC wist de rug niet meer te rechten wat er voor zorgde dat deze set sneller voorbij was dan dat de mannen zouden willen. De heren waren volledig de kluts kwijt en deze set ging met 3-15 naar DVO.