Samenwerkingsovereenkomst Simpel Switchen ondertekend

Redactie 14-10-2021
Foto: StroomopwaartsV.l.n.r.: Nicole van der Wekken (Directeur Stroomopwaarts), Eric van der Westerlaken (projectleider Stroomopwaarts), Christel de Witte (district manager SMZ UWV Rijnmond), Bart de Leede (wethouder Vlaardingen), Lisette van den Heuvel (Bestuurslid combinatie Zorgsamen MVS), Anton van Genabeek (directeur ROGplus).

Iedereen heeft recht op passend werk. En iedereen zou de kans moeten krijgen om de eigen talenten te ontwikkelen. Met die insteek ondertekenden Stroomopwaarts MVS, ROGplus, Zorg Samen MVS en UWV op maandag 11 oktober op het Werkplein in Vlaardingen de samenwerkingsovereenkomst Simpel Switchen.

De partijen bundelen de krachten om de overstap van dagopvang naar het Werkleerbedrijf en andersom te versoepelen. Soms wordt het werk binnen het Werkleerbedrijf te zwaar en levert het te veel stress op. Aan de andere kant zijn er mensen in de dagopvang die zich graag verder ontwikkelen. De samenwerkingsovereenkomst zorgt ervoor dat mensen simpel kunnen switchen, zonder langdurige procedures.

Simpel Switchen is een landelijk project dat ervoor moet zorgen dat de schotten tussen dagopvang en Werkleerbedrijf worden opgeheven. Wet- en regelgeving zorgen voor ingewikkelde procedures, waardoor het lang duurt voordat mensen kunnen switchen. De samenwerkingsovereenkomst moet ervoor zorgen dat dit binnen Vlaardingen, Maassluis en Schiedam sneller, beter en efficiƫnter kan. De vier samenwerkende partijen zien het als hun gezamenlijke missie dat mensen zich naar vermogen kunnen ontwikkelen.