Fietspromo sluit het seizoen af

Redactie 14-10-2021
Foto: FietspromoZondagmorgen stonden er zo'n 40 Fietspromo's aan de start.

Stichting Fietspromo heeft afgelopen weekend haar fietsseizoen afgesloten. Een seizoen wat in verband met de coronabeperkingen pas in juni op gang kon komen, is intensief geweest en heeft vele hoogtepunten gekend. Veel ritten konden zich verheugen op een groot aantal deelnemers. Zeker de 'open rides', welke ook toegankelijk zijn voor niet-leden hadden grote belangstelling. Toppers dit seizoen waren de klassieke ritten naar Renesse en Oudewater, maar ook de lange-afstand tochten naar Middelburg en Markerwaard waren de moeite waard. Ondanks of misschien dankzij corona heeft Fietspromo afgelopen seizoen toch 15 nieuwe leden aan zich weten te binden.

Afgelopen zondag stonden zo'n 40 Fietspromo's aan de start op het Bloemhof om het seizoen af te sluiten. Deze werden zoals gebruikelijk verdeeld over vier overzichtelijke groepen, zodat ieder hun rit veilig en op eigen tempo kon afwerken. De tocht van zo'n 65km door het Westland en Delfland eindige bij 't Sonnetje in Maasland. Hier werd onder het genot van een drankje een stip gezet achter het seizoen 2021.

De fanatiek fietsers zullen elkaar de komende maanden nog wel weten te vinden om onderling wat kilometers te maken. Ook de pensionado's in de club zullen als het weer het toelaat op de woensdagmorgen hun rondjes blijven rijden en op 31 december wordt het jaar afgesloten met de traditionele Oliebollentocht.

De focus van het bestuur ligt echter al weer op 2022 als het derde lustrum wordt gevierd. Een nieuw seizoen met volop activiteiten, waaronder een Start2Bike cursus voor de beginnende toerfietser en clinics voor de meer ervaren fietser die het veilig rijden in een groep beter onder de knie willen krijgen. Eind maart gaat formeel het nieuwe Fietspromo programma voor 2022 van start. Volg de informatie hierover op de website www.fietspromo.nl.