Cedric en Lennard spelen vooral zichzelf in theatervoorstelling Fuck it!

Redactie 28-10-2021
Foto: CWCedric Muchall en Lennard Toma hebben veel zin in hun optreden bij Theater Koningshof volgende maand.

Plankenkoorts is hen vreemd want wel vaker spraken ze (grote) groepen toehoorders toe. Fysiek dan wel langs digitale weg. Op woensdag 10 en donderdag 11 november spelen Cedric Muchall en Lennard Toma hun voorstelling Fuck It in Theater Koningshof.

door Chrit Wilshaus

Beide heren zijn bekend van het Maassluise bedrijf Keytoe wat bekend staat om zijn bedrijfscultuur waarmee het totnogtoe regelmatig de media haalde. "Marjan de Groot van Theater Koningshof vroeg begin 2020 of we een keertje in het theater wilde staan omdat we regelmatig zakelijke talks houden. Dat leek Cedric wel wat. Ook omdat we dan in het programmaboekje van Theater Koningshof zouden komen en belangstellenden een kaartje voor onze voorstelling zouden moeten kopen. Dat streelde zijn ego behoorlijk", vertelt Lennard. Toen Cedric hem belde, had hij trouwens al ja gezegd tegen het optreedvoorstel. "Dat ging zo: Cedric belde mij op om me te vertellen dat hij al ergens ja op had gezegd. 'Maar dat is iets wat je toch wel leuk gaat vinden: eind dit jaar staan we twee keer in het theater!' Door de coronamaatregelen moest ons optreden echter verschillende keren worden uitgesteld maar volgende maand is het dan zover. Dat het een paar keer moest worden verzet, vonden we trouwens helemaal niet zo erg want veel hadden we nog niet voorbereid."

In rol gegroeid

Cedric en Lennard benadrukken dat de voorstelling geen zakelijke talk wordt en dat hun voorstelling niet over Keytoe gaat. Lennard: "We gaan anekdotes vertellen die met ons leven te maken hebben maar ook gaan we gedachtes delen; we houden sowieso van delen. Bijvoorbeeld over hoe wij in het leven staan en met angsten omgaan."

"Wat dat betreft geven we onszelf wel bloot", vult Cedric aan, die verder vertelt dat hij in zijn rol is gegroeid en, zonder daar precies op in te gaan, zegt nu dingen te durven die hij eerst eng vond. "Maar we zijn dus geen theatermakers; die ambitie hebben we helemaal niet." Lennard: "We willen nog niet alles verklappen maar wel dat het een voorstelling met allerlei verrassingen wordt." "Een gedeelte van de voorstelling, waar we nog aan werken, hebben we trouwens al voor een select gezelschap gespeeld en dat gaf ons goede moed ermee verder te gaan", aldus Cedric. Plankenkoorts kennen Cedric en Lennard zoals eerder in dit artikel gemeld niet. Cedric glimlachend daarover: "Ik hoef ook niet zenuwachtig te zijn, dat is mijn moeder wel voor mij!"

Kaarten voor deze voorstelling zijn te bestellen via www.theaterkoningshof.nl.