Sushi-restaurant in Maassluis open na flinke verbouwing'We hebben alles veranderd'

Redactie 18-11-2021
Het oude caf\u00e9 is grondig verbouwd.
Foto: PR

Maassluis is een restaurant rijker. Wie zin heeft om sushi buiten de deur te eten, hoeft het voortaan niet meer verder weg te zoeken. Na twee maanden flink verbouwen opende Sushi Smitje aan het Westeinde onlangs de deuren van het nieuwe restaurant. Dat het vroeger een sportcafé is geweest, daar is niks meer van te zien.

Eigenaresse Yvon Zhuo heeft samen met haar man het voormalige café Het Smitje omgetoverd tot een sushi-restaurant. "We hebben alles veranderd, je kunt niets meer terugzien van het café. Veel mensen zijn nieuwsgierig en komen even langs om te kijken hoe het er nu uitziet", vertelt Zhuo. Ze nam het café in december 2020 over en doopte het om tot een sushi-zaak. Vanwege de strenge coronamaatregelen waren de horecazaken toen verplicht gesloten, maar dat stond niet in de weg dat er sushi werd verkocht. Integendeel juist, volgens de eigenaresse: "We hebben het tijdens de lockdown heel druk gehad met afhalen en bezorgen."

Zhuo hoopt nu ook meer mensen te trekken naar het restaurant. "Het is een hele mooie locatie en hier in Maassluis hadden ze nog geen sushi-restaurant." Wilde je onbeperkt sushi eten, dan moest je het buiten de stad zoeken. Daar wilde Zhuo graag verandering in brengen. "Ik hoor van mensen die hier komen eten dat ze blij zijn met ons. Het is een stuk dichterbij, je hoeft niet meer naar Vlaardingen of Rotterdam om ergens sushi te eten. Als je hier een beetje in de buurt woont, kun je nu gewoon lopend naar huis."

Het restaurant, dat gevestigd is bij de Wethouder Smithal, draagt nog steeds de naam van café Het Smitje. "Iedereen kent Het Smitje, dus we houden het gewoon op Smitje", aldus Zhuo.