Drukbezochte themamiddag over digitale nalatenschap

Redactie 25-11-2021
Foto: SCKDe presentatie was in handen van Sander van der Meer van Digital Life Legacy.

Meer dan 70 leden en wethouder Corine Bronsveld luisterden aandachtig naar de presentatie van Sander van der Meer van Digital Life Legacy - een kennis- en expertisecentrum voor alles rondom de digitale nalatenschap, online erfenis en dierbare data - tijdens de themamiddag van Senioren Computerclub Koningshof (SCK) of digitale nalatenschap.

Uit onderzoek in opdracht van de Tweede Kamer blijkt dat Nederlanders in 2021 nog niet of nauwelijks nadenken over hun online erfenis. En dat terwijl het goed regelen, zowel praktisch als emotioneel, erg belangrijk is voor de nabestaanden. Want bijna iedereen heeft een digitale nalatenschap: telefoon, internet, computer, laptop of iPad. We bellen, betalen, mailen en leven via digitale apparaten.

Heeft u met een dierbare besproken wat uw wensen zijn? En heeft die dierbare ook inzage in uw wachtwoorden en accounts? En wat als er geen inlogcodes en wachtwoorden bekend zijn? Dan kan Digital Life Legacy helpen toegang te krijgen tot de inhoud.

Na de presentatie, tijdens de borrel kwamen de gesprekken boven. Bijna niemand bleek zich te realiseren dat er digitale nalatenschap is.