c.k.c. Maassluis A1 tweede op de Haagse Korfbaldagen

Redactie 25-11-2021
Foto: Edwin Sonneveld-fotografieTijdens de Haagse Korfbaldagen kon er eindelijk weer in de zaal worden gespeeld.

Het avontuur begon vorige week zaterdagochtend om 09.00. Voor veel van de pubers een vroege tijd om fit te zijn. Maar met frisse tegenzin kwam de ploeg aan in Rijswijk. Hier speelden zij de eerste poulewedstrijden.

De ploeg had zin in om weer in de zaal te korfballen na de maatregelen van vorig jaar. Tijdens de zaalcompetitie vorig jaar, werd deze stilgelegd. Maassluis A1 speelde deze dag drie poulewedstrijden. Maassluis won twee wedstrijden en verloor er één. Genoeg om door de mogen naar de kwartfinales van maandag.

Kwart- en halve finale

De kwartfinale werd gespeeld tegen een oude bekende: Dijkvogels uit Maasdijk. In de poulefase liep Maassluis helaas tegen enkele blessures aan, waardoor ze in een andere opstelling dan normaal startten. Het was een spannende pot, maar waar op het veld nog verloren werd van Dijkvogels, trok Maassluis dit keer aan het langste eind. Dat betekent: door naar de halve finale.

In de halve finale speelden de junioren tegen Achilles. Maassluis was de hele wedstrijd de betere ploeg. Met nog 7 minuten op de klok stond het 10-14. De wedstrijd leek gespeeld, maar de Haagse ploeg kwam terug tot 14-14. De spanning in de hal was om te snijden. Gelukkig scoorde Noa Booster 15 seconde voor tijd, waardoor de wedstrijd alsnog door Maassluis gewonnen werd. Eindstand van de halve finale was 14-15.

Finale

Maassluis maakte zich op voor de derde wedstrijd van de week; de finale! Normaal gesproken een groot evenement in een volle hal. Helaas moest de wedstrijd dit keer gespeeld worden in een lege hal. Gelukkig konden de supporters mee kijken via een livestream. De spelers werden voorgesteld en de wedstrijd ging van start. VEO kwam sterk uit de startblokken en waar Maassluis in het tweede gedeelte van de eerste helft dichterbij kwam, is het geen spannende wedstrijd geweest. Maassluis vond geen aansluiting. VEO speelde een sterke wedstijd en de Maassluise ploeg kwam niet aan hun normale niveau toe. Met een tweede plek op de Haagse korfbaldagen, medailles en een waardebon voor een teamuitje sloot c.k.c. Maassluis het toernooi af. Een intensieve week met veel plezier en leermomenten rijker.

In de zaalcompetitie spelen de junioren in de eerste klasse. Tijdens de Haagse Korfbaldagen heeft de ploeg laten zien dat ze in staat is om te verbazen. Coach Kimberley de Gier laat niet veel los over de doelstelling in de zaal, maar na de Haagse Korfbaldagen heeft ze er alle vertrouwen in dat de ploeg goed gaat presteren.